onsdag 24 april 2013

Barnsexhandel

Apropå prostitution: Idag har vi skrivit ett legislative letter of support till en senator i California State Senate. Som en remiss men mycket ytligare.

I alla fall så handlade den om att stärka stödet till barn i prostitution (commercially sexually exploited children). Storstäderna Los Angeles, San Francisco och San Diego finns på FBI:s lista över de 13 städer där barnsexhandel är mest förekommande. Det visade sig att minderåriga visst arresteras för prostitution. Galet! Det är bara i vissa delar av Kalifornien de är undantagna, bland annat i SF där de istället får stöd.

Så unga i prostitution arresteras och hamnar i rättssystemets program för unga brottslingar där de behandlas som brottslingar snarare än brottsoffer. Motionen/lagförslaget vill se ett bättre stöd och skydd för detta på statlig nivå. Lagförslaget/motionen som SF DVC stöder till viss del fokuserar på att många av barnen som hamnar i prostitution har rymt hemifrån eller bor i familjehem, och vill erbjuda utbildning för de som tar emot barn med erfarenheter av prostitution.

Ja, bättre stöd för barn med erfarenheter av prostitution.. kanske börja med att se dem som brottsoffer och inte kriminella :(.

Jag skrev brevet (mest klippa och klistra), och fick ett rungande "Congratulaaaaaaations" som hördes över hela det öppna kontorslandskapet. "Your first letter!"

Här sitter jag och skriver brev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar