lördag 27 april 2013

Stockholmsmexikanskt

Kul att det blev mexikanskt på Debaser nya ställe Calexico's på Hornstulls strand! En trend som dröjt väl länge. Hoppas på fler taqerior än La Neta med lite billigare och snabbare mat. Och mer vegetariskt!
Finmexikanaren Calexico's (för det får väl anses vara fint när fajitas och tacos kostar 200 kr?) har två-tre vegetariska rätter på menyn och är ett välkommet alternativ till Risotto-klustret (Pinsam brist på Stockholms menyer) som inkluderar typ alla restauranger i Stockholm som inte har en supernischad geografisk smakprofil som helt utesluter risotto (som t.ex. Bar Central som har östeuropeisk/centraleuropeisk profil och serverar "tysk pasta" istället).

Men menyn på Calexico's är ändå baktung med kyckling, torsk, långkokt fläskkött, hängmörad biff, flankstek, calamares och pilgrimsmusslor (kan det bli mer Stockholmskt 00-tal?).  Den som inte äter kött har sju av tjugotvå rätter att välja mellan varav fyra är för- och efterrätter. Övriga tre är "vegetarisk fajitas", en taco med grillad zucchini, samt en burgare av grillade grönsaker.

Det är ändå fattigt. Detta favvoställe i Mission är en helt vanlig taqeria (och inget särskilt vegoställe som riskerar att skrämma bort köttätare):





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar