onsdag 24 april 2013

City Hall

Alla som sett filmen Milk har sett SF:s stadshus City Hall. I kväll var vi där på ett segdraget möte med Commission on the status of women. En politiskt utnämnd kommitté som styr över departementet för status of women. Ganska coolt att det finns ett sådant. De jobbar med sådant som våld och jämställdhet. Tidigare var det en i styrelsen/kommitten som var väldigt personligt engagerad i bröstcancer, och då jobbade också departementet mycket med den frågan. Det finns också ett MR-department som mest arbetar med hbt-frågor. Och väldigt många andra, allt från hälsodepartement, ungdomsdepartement, polis och åklagare, till ett department för cykelfrågor, djurrättsfrågor och förebyggande arbete mot astma.

Det var intressant att höra rapporten från delegationen som var på CSW i New York samtidigt som oss på SKR. Sammanfattningsvis verkade vikten av global to local/local to global, samt att jobba med one-to-one kampanjer på marken snarare än med nationella och internationella policies vara det bestående intrycket. Vilket skiljer sig från vår bild av att alla pratade maskulinitet och "men engage".. det beror kanske på vad man är ute efter.

Sen det här med Awards. Varje sådant här möte, en gång i månaden, delar de ut awards och recognitions. Det var fem eller sex personer som var och en fick gå upp och hålla ett anförande (tacktal) till kommissionen, vilka följdes av flera tacktal till vinnaren från närvarande familj, kollegor och vänner, samt uppställning och fotografering. Det påminner om Ryssland och forna Sovjet där det hålls mycket pampiga tacktal... av pampiga kvinnor.

I morgon ska jag på en tillställning där SF:s District Attorney ska dela ut awards.


Tacktal till kommissionen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar